Bestek

Filteren op
Price
Manufacturers
Symbol
more... less
Stregkode
more... less
Materiale
Farve
Længde [cm]
more... less
Bredde [cm]
more... less
Højde [cm]
more... less
Kapacitet [l]
En slags pakke
Contact met voedingsmiddelen
Materiaal
Vaatwasser
Magnetron
Soorten
Filter

Bestek - zonder bestek zou de culinaire en gastronomie niet functioneren zoals het hoort


Bestek is een instrument om de resultaten van culinaire "show-offs" te proeven, om specialiteiten en delicatessen te proeven. Het is ook een onmisbaar accessoire voor het dagelijks huishouden. Er kan nooit te veel bestek in de keuken zijn. Voor een groot deel - empirisch bewezen - consumeren we ook met onze ogen en natuurlijk met al onze andere zintuigen. Het is dus de moeite waard dat het bestek perfect uitgebalanceerd is, praktisch in gebruik, comfortabel in de hand, perfect op elkaar afgestemd qua grootte, dikte en hun gewicht. Dan zal de maaltijd ons en onze gasten veel plezier brengen.


Waarop moeten we letten bij het kiezen van bestek, dat ook een ideaal cadeau-idee is?


Een bestekset is een gangbaar cadeau-idee, bijvoorbeeld voor een huwelijk, een jubileum of een verjaardag. Bestek is echter niet hetzelfde - zoals vaak wordt gezegd wanneer een bijna identiek assortiment wordt vergeleken, maar dan in termen van kwaliteit. Bij bestekken is kwaliteit verreweg het belangrijkste. Hoe kan die worden gecontroleerd? Hier zijn de basispunten waaraan uitstekend bestek als geschenk voor geliefden moet voldoen:


- ontwerp veelzijdigheid - subtiele en delicate ontwerpen zullen het beste werken als geschenk. Minimalisme en eenvoud werken hier goed. Dit type bestek past in elk interieur, zowel voor alledaagse als feestelijke gelegenheden. Ze zijn elegant in hun eenvoud en vullen elke tafelsetting prachtig aan;


- juiste verhoudingen en perfecte balans - merkbestekken van fabrikanten die al vele, vele jaren bekend zijn garanderen deze factoren - vaak ondersteunt het merk dit zelfs met een zogenaamde eeuwigheidsgarantie;


- stevig gewicht - het bestek mag niet te licht of te zwaar zijn; het gewicht moet getuigen van de degelijkheid van de afwerking en de kwaliteit van het materiaal. Ze moeten ook comfortabel in gebruik zijn;


- passende certificering om aan de huidige Europese normen te voldoen


- de kwaliteit van roestvrij staal;


- vaatwasmachinebestendig en bestand tegen schade, krassen en buigen.


Bestek voor de vaatwasser? Wat betekenen de aanduidingen van type 18/10 staal?


Bij het kiezen van bestek is het de moeite waard om te letten op de aanduiding van het type roestvrij staal. Het is de kwaliteit van dit staal die de weerstand van het bestek tegen corrosie, mechanische schade, krassen en microschade bepaalt na dagelijks gebruik in de vaatwasser. Vaatwasserbestendig bestek moet altijd dit mechanische keurmerk hebben. Kies bovendien bestek van roestvrij staal met het keurmerk: 18/10 , hoogglans gepolijst. Deze aanduiding geeft het chroom- en nikkelgehalte van het staal aan. Het eerste getal 18 is het gehalte van het eerste element. Chroom met een minimumgehalte van 10,5 procent is een garantie voor weerstand en sterkte. Het getal 10 daarentegen is nikkel, dat verantwoordelijk is voor het magnetisme of de corrosiebestendigheid. Een gehalte van 10 garandeert een zeer goede bescherming tegen corrosie en geeft het staal ook een visueel voordeel: het is helderder en heeft een elegantere glans.


Hoe bestek goed schikken. Enkele regels voor het dekken van de tafel


De tafel dekken is het visitekaartje van onszelf, dus is het de moeite waard om te zorgen voor de esthetiek ervan en te voldoen aan alle regels van sovoir vivre. Ondanks de schijn kan de opstelling van het bestek zelf voor velen van ons lastig zijn. Het is raadzaam de onderstaande eenvoudige richtlijnen te volgen:


- schik het bestek volgens de volgorde van de gerechten. Plaats het bestek het verst van de borden voor de eerst geserveerde maaltijd (d.w.z. het voorgerecht);


- plaats de vork links van het bord en het mes rechts (altijd met het lemmet naar het bord toe), gevolgd door de lepel op ongeveer 3 cm afstand van het mes;


- plaats de lepel en de dessertvork altijd net boven het bord (vorksteel links en lepel tegenover rechts);


- bij het serveren van vis als hoofdgerecht: vervang het traditionele bestek door dat voor vis: een vork met drie tanden en een verdeelmes dat lijkt op een minitaartspatel.


Zie in onze woonwinkel ook: kopjes, mokken, borden, servies, pannen, potten

Laden...