Espresso kopjes

Filteren op
Price
Manufacturers
Symbol
Stregkode
Længde [cm]
Bredde [cm]
Højde [cm]
Kapacitet [l]
Contact met voedingsmiddelen
Materiaal
Inhoud [ml]
Vaatwasser
Magnetron
Filter

Welke espressokopjes kiezen?



Velen van ons zijn wel eens in aanraking gekomen met espressokoffie. Deze drank, die zijn oorsprong vindt in Italië, kan vrij vertaald worden als 'geperste' of 'geperste' koffie. Dit is een directe verwijzing naar de bereidingswijze, want er worden fijngemalen koffiebonen gebruikt, die vervolgens in een automaat uit de espressomachine worden geklopt en onder hoge druk, temperatuur en een kleine hoeveelheid water wordt de drank letterlijk "geperst", waardoor deze een zeer sterke smaak en aroma krijgt. Dit levert een kleine hoeveelheid drank op, meestal ongeveer 30 milliliter. Daarom wordt het espressokopje qua capaciteit en vormgeving aangepast aan de hoeveelheid koffie die wordt verkregen.



Wat moet de capaciteit zijn van een serveerkopje voor zeer sterke koffie?



Hoewel bij de bereiding van espresso slechts 30 milliliter van de drank wordt geproduceerd, letterlijk voor één slok, wordt deze niet geserveerd in kopjes met een vergelijkbare capaciteit. Volgens de gewoonte zijn espressokopjes ongeveer 70 milliliter groot, wat meer dan de helft is van de hoeveelheid drank die erin zit. Hierdoor blijven echter bepaalde organoleptische kenmerken van de koffie behouden. De drank smaakt veel beter en, net zo belangrijk, is in staat het fijne schuim dat ontstaat op te vangen. Het iets grotere vat is ook gemakkelijker vast te houden - allemaal eigenschappen die espresso zo populair maken bij koffiekenners. Het is ook vermeldenswaard dat espressokopjes dikke wanden en bodems hebben, zodat de drank zijn temperatuur behoudt en niet te snel afkoelt.



Klassiek of modern design? Welk product kiezen?



Algemeen wordt aanvaard dat een espressokopje van keramiek moet zijn gemaakt. Dit zorgt ervoor dat ze, hoewel klein van formaat, een zekere massiviteit krijgen, plus dat ze in mechanisch opzicht beslist duurzamer zijn dan artikelen van porselein. Ze zijn er meestal in de varianten ei of tulp. Het eerste type heeft zacht afgeronde wanden, die op ongeveer 3/4 hoogte doen denken aan een gesneden ei, terwijl de tulpvarianten, die doen denken aan een tulpenbloem, ook erg populair zijn. Deze producten hebben over het algemeen een uniforme kleurstelling, zonder rijke vormgeving. Bij espressokopjes is het de eenvoud die telt, zodat de nadruk meer ligt op de aromatische koffiebeleving. Steeds meer consumenten kiezen ook voor transparante kopjes: wij raden de dubbelwandige modellen aan, die de drank warm houden en tegelijkertijd de diepte van de bereide koffie benadrukken.



Kies originele producten die beschikbaar zijn in de Mondex online shop



Espresso moet worden geserveerd in kleine kopjes op een schoteltje. Dit is een bijzonder elegante manier om de drank te serveren, en het schoteltje maakt het kopje ook stabieler. Deze producten hebben een vaste plaats in het assortiment van de Mondex online shop. Liefhebbers van minimalisme zullen de ei variant van de SIMPLE lijn leuk vinden, terwijl liefhebbers van meer verfijnde vormen de artikelen van de HAPPY lijn zeker zullen waarderen.



Bekijk ook onze andere producten en inzendingen:



Laden...