Roestvrijstalen potten

Filteren op
Price
Manufacturers
Symbol
more... less
Stregkode
more... less
Materiale
Farve
Længde [cm]
more... less
Bredde [cm]
more... less
Højde [cm]
more... less
Diameter [cm]
Kapacitet [l]
En slags pakke
Contact met voedingsmiddelen
Materiaal
Vaatwasser
Soorten
Filter

Is het gezond om in roestvrijstalen potten te koken?



Roestvrij staal is een niet-giftig materiaal dat niet reageert met voedsel. Daarom is koken in roestvrij staal veilig en komen er geen schadelijke stoffen vrij in het voedsel. Het heeft ook als effect dat de voedingswaarde van de producten behouden blijft, waardoor de gerechten heerlijk en erg gezond zijn.



Welk roestvrijstalen kookgerei moet ik kiezen?



Goed roestvrijstalen kookgerei is een echte must have in veel huishoudens omdat het een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Om ervoor te zorgen dat het kookgerei volledig functioneel is voor ons, is het de moeite waard om bij het kopen op het volgende te letten:





  • Het type staal dat gebruikt is bij de productie. De beste producten zijn die gemaakt van 18/10 of 18/8 staal,die roestbestendig zijn enhun glans zeer lang behouden.

  • Laten we inzetten op producten die op een robuuste manier zijn gemaakt. Roestvrijstalen potten met een dikke bodem warmen langzamer op, maar verwarmen het voedsel gelijkmatig, wat zorgt voor efficiënt koken.

  • Let erop voor welk type kookplaat het kookgerei ontworpen is. Roestvrijstalen kookgerei voor inductie heeft een speciale magnetische bodem, die de betreffende kookplaat 'leest', waardoor de bodem verwarmd kan worden. Tegenwoordig worden er ook universele producten aangeboden die ook geschikt zijn voor gas- of keramische fornuizen.

  • Het kookgerei dat we kiezen moet stevige, gevormde handgrepen hebben, bij voorkeur handgrepen die niet warm worden, zodat het veel gemakkelijker is om ze uit het fornuis te halen.

  • Een essentieel onderdeel van elke stalen pan zijn de deksels, die een essentieel element zijn bij het stoven. Ze moeten goed passen qua diameter, maar ook gemaakt zijn van hittebestendig glas.

  • Laten we vertrouwen op producten waarmee we gerechten kunnen bereiden. Geef de voorkeur aan kant-en-klare sets met een inhoud van 2 tot 6-7 liter voor gestoofd vlees, pasta of bouillon.



Kan ik voedsel bewaren in roestvrijstalen potten?



Potten van roestvrij staal onderscheiden zich door een aantal eigenschappen die bijdragen aan hun duurzaamheid, maar ook aan hun functionaliteit. Ze corroderen niet wanneer ze in contact komen met voedsel en ze ontwikkelen ook geen patina (zoals het geval is bij artikelen van bijvoorbeeld koper), waardoor de smaak van het bewaarde voedsel niet verandert. Dit is een uiterst belangrijke tip voor wie soepen of eenpansgerechten kookt - zodra het eten is afgekoeld, kan de pan in de koelkast worden bewaard zonder bang te hoeven zijn dat het aroma en de smaak verloren gaan.



Hoe maak ik de buitenkant van mijn roestvrijstalen potten schoon?



Het is niet ongewoon dat de buitenkant van de pan aanbrandt door gebruik op een gasfornuis of door spetters van bijvoorbeeld een koekenpan of een andere pan. Hoe kan zo'n pan dan worden schoongemaakt? Er zijn verschillende effectieve manieren om van hardnekkig vuil af te komen:





  • De meest gebruikelijke is om afwasmiddel en water te gebruiken. Week en schrob zo'n stalen pot met een spons en de vloeistof en spoel hem daarna af onder stromend water.

  • Als het vuil veel groter is, kunnen we een half kopje azijn en een half kopje water mengen (vergroot de verhouding voor grotere potten) en de pot ongeveer 30 minuten in de oplossing dompelen. Veeg voorzichtig af met een spons en was de schaal af onder stromend water.

  • Als alternatief kun je een theelepel zuiveringszout mengen met drie eetlepels water en het kookgerei schrobben met deze oplossing, waarna je het afspoelt in schoon water.



Kunnen roestvrijstalen pannen in de vaatwasser?



Roestvrijstalen kookgerei kan in de vaatwasser gereinigd worden, op voorwaarde natuurlijk dat grotere stukken voedsel aan de binnenkant verwijderd worden die de filters in de machine zouden kunnen verstoppen. Het is ook aan te raden om geschikte detergenten te kiezen, zoals tabletten, die het vaatwerk doeltreffend reinigen zonder het delicate oppervlak te beschadigen. En vergeet niet om ze goed te drogen nadat je ze uit de vaatwasser hebt gehaald, zodat ze je jarenlang in ongewijzigde staat zullen dienen.



Bekijk de andere beschikbare producten:



- Potten



- Dessertbordjes



- Diner servies



- Broodkommen



- Kannen



- Koffiekopjes

Laden...