Messen en scharen

Filteren op
Price
Manufacturers
Symbol
more... less
Stregkode
more... less
Materiale
Farve
Længde [cm]
more... less
Bredde [cm]
more... less
Højde [cm]
more... less
En slags pakke
Vaatwasser
Filter

Keukenmessen - waarop letten bij de keuze?

Keukenmessen zijn een essentieel gereedschap voor het werk en de activiteit in de keuken. Als u een meesterkok of een kok in een goed restaurant zou vragen naar het belang en de essentie van een goede messenset, zou u zeker bevestigd krijgen dat koken zonder goed gekozen messen niet mogelijk is. Vraagt u zich nu af hoe u de meest geschikte messen kiest die u jarenlang van dienst zullen zijn? Letbij het kiezen van keukenmessen op de volgende aspecten:

  • de hardheid van het lemmet - hoe hoger, hoe beter. Laat hun hardheid minstens 50 HTC zijn;
  • de scherpte van het lemmet - voldoende voor moeiteloos snijden en hakken;
  • constructiemateriaal - het beste zijn misschien wel keukensmeden van roestvrij staal, aanduiding 18/10;
  • handvat - goed gevormd, anti-slip, past perfect in de hand van de gebruiker,
  • uitstekende balans van het mes - als we het van links in de hand houden, kunnen we dit zelfs amateuristisch beoordelen;
  • de fabrikant van de messen - het is de moeite waard te beoordelen of het een merk is met een lange traditie in hun productie;
  • het type en het doel van de messen - hun functionaliteit en beoogd gebruik.

Welke soorten keukenmessen zijn de moeite waard om in uw eigen keuken te hebben?

Wat keukenmessen naar doel betreft, is het vermeldenswaard dat elke goed uitgeruste keuken een messenset en eetmessen moet hebben.

Bovenal is er het zogenaamde koksmes, het meest veelzijdige en elementaire mes, dat voor veel taken in de keuken wordt gebruikt. Een ander noemenswaardig mes is het broodmes, met een gekarteld lemmet. Hiermee kunnen we zelfs de knapperigste broodkorst efficiënt behandelen. Het volgende must-have keukenmes is een vleesmes, d.w.z. een gevogelte-, kippen- of rundvleesmes. Het is lang en heeft een smal lemmet. Een mes dat lijkt op een kleinere versie van het koksmes is daarentegen het groentemes, ook belangrijk in de keukenruimte. En laten we het visfileermes niet vergeten, dat onmisbaar is bij deze activiteit.

Ook een goede messenslijper mag niet ontbreken in de keuken, om de messen blijvend scherp te houden.

Set eetmessen, keukenmessen in een standaard - als geschenkideeën voor geliefden

Door hun elegantie en chiciteit en tegelijkertijd praktisch nut kunnen ze het perfecte cadeau-idee zijn voor verjaardagen, jubilea, jubilea of vooral voor een housewarming party. Kies die met klassieke lijnen, gekenmerkt door elegante eenvoud en passend bij elk servies. Natuurlijk staat de kwaliteit van het roestvrij staal hier centraal. Ik herinner u nogmaals aan de aanduiding 18/10 voor de kwaliteit van het staal. Dit betekent dat er 18% staal en 10% nikkel in het staal zit. Dit zorgt ervoor dat de messen anticorrosieve eigenschappen hebben, een heldere kleur hebben en lang glanzen. Het is ook de moeite waard om messen - bestek- te kiezen die vaatwasmachinebestendig zijn.

Niet zelden worden messensets verkocht met een houder of standaard voor de messen. Dit is een geweldige gadget.

In onze winkel vindt u ook: Tafelgerei, Keukenaccessoires, Eetsets, Koekenpannen, Kookgerei.

Op onze blog vindt u onder andere:

Welke decoraties voor de keuken?

Keuken benodigdheden

Laden...