Salaters

Filteren op
Price
Manufacturers
Materiale
Farve
Længde [cm]
0 0
Bredde [cm]
0 0
Højde [cm]
Diameter [cm]
.00 .00
Kapacitet [l]
Contact met voedingsmiddelen
Materiaal
Inhoud [ml]
Vaatwasser
Magnetron
Het heeft een douanecode
Filter

Waar worden saladekommen voor gebruikt?Salaterkommen zijn uitgevonden in Frankrijk. Hun Poolse naam komt van de Franse term "saladier", wat salade betekent. Ze werden oorspronkelijk gemaakt van hout of metaal, en vanaf de 18e eeuw ook van porselein. Glazen slakommen wonnen aan populariteit in de 19e eeuw en, na de verspreiding van plastic in de 20e eeuw, ook van plastic. Zoals de naam al doet vermoeden, worden ze gebruikt om salades in te serveren, waardoor dit onopvallende gerecht er op elke tafel opvallend uitziet.Hoe kies ik een goede slakom?Bij de aanschaf van dit servies zijn er een paar belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden:

  • De grootte van de slakom moet afgestemd zijn op het aantal mensen aan wie je de salade gaat serveren - je kunt één grotere schaal op tafel zetten of de saladeporties in kleinere slakommen verdelen en deze op verschillende plaatsen op een lange tafel zetten.

  • Let op hetmateriaal dat is gebruikt bij het productieproces. Hoogwaardige porseleinen slakommen zien er altijd indrukwekkend uit, maar ze zijn het duurstvan alle beschikbareproducten. Glazen schalen,die transparant zijn en het gerecht binnenin blootleggen,zijn uitstekend.We kunnen kiezen voor plastic, lichtgewichtslakommen ,maar ook voor metalen schalen,die moeilijk te dragen zijn als de salade erin zit.

  • Denk aan het ontwerp van de schalen, die goed moeten passen bij de rest van het servies.

  • Goede slakommen moeten gemakkelijk schoon te maken zijn. Let er daarom op of ze vaatwasmachinebestendig zijn op het etiket. Dit bespaart tijd en geld.

  • Het is de moeite waard om te kiezen voor producten van erkende merken, zoals Lubiana slakommen, die worden gekenmerkt door een uitzonderlijk design en een hoge duurzaamheid.Wat serveer je in een slakom?Saladekommen worden beschouwd als een van de meest veelzijdige serviezen. Ze zijn perfect om niet alleen salades in te serveren, maar ook andere gerechten:

  • Ze werken geweldig als soep-saladekom - natuurlijk moeten zulke schalen wel wat kleiner zijn, bijvoorbeeld met een inhoud van 330 tot 400milliliter, oméén portie van het gerecht te kunnen serveren .

  • Saladekommen op voet zijn perfect om weelderige hapjes in te serveren, zoals gelei met fruit of desserts om op te scheppen, zoals panna cotta.

  • Ze zijn ook geschikt voor het serveren van hoofdgerechten op basis van pasta - spaghetti gemengd met bolognesesaus, penne met cantharellen of tagiatelle pasta met garnalen. Zo'n schaal moet echter wel groter en hoger zijn om een gerecht voor meerdere personen te kunnen serveren en tegelijkertijd de tafel niet te laten spatten als je porties op het bord schept.

  • Zowel grote als kleine saladeschalen zijn ideaal voor het serveren van zoete en zoute hapjes. Als je een groter aantal gasten verwacht, kun je de kleine schaaltjes gebruiken om crackers, chocoladebolletjes of bagels in te serveren. Grote saladekommen zullen het goed doen tijdens een vertoning met vrienden wanneer je een grotere hoeveelheid popcorn klaarmaakt.Bekijk ook de andere beschikbare producten:- Vierkante borden- Diner borden- Likborden- Broodplankjes- Diner servies- Houten messen in blok

Laden...