Wijn gallons

Filteren op
Price
Manufacturers
Stregkode
Længde [cm]
Bredde [cm]
Højde [cm]
Filter

Wat is een gallon?De gallon is een vat dat wordt gebruikt om verschillende soorten vloeistoffen in op te slaan, een praktijk die al sindsde oudheid bestaat,maar het is ook een eenheid van volumemaat die in Angelsaksische landen wordt gebruikt. In Engeland komt een gallon overeen met 4,55 liter, terwijl het in de Verenigde Staten 3,79 liter is voor vloeistoffen en 4,4 liter voor bulk.Waar moet ik op letten als ik een wijnfles koop?Een goede wijnfles moet een stevig vat zijn, zodat de drank lang goed blijft. We raden je aan op de volgende elementen te letten bij je aankoop:

 • Een goede wijnfles moet gemaakt zijn van gekleurd glas, zoals groen of bruin, dat de drank beschermt tegen zonlicht. Veel van deze producten hebben een speciaal venster om het niveau van de wijn te controleren of zijn gemaakt van iets lichter glas, zodat je kunt zien hoeveel drank er nog in het vat zit.

 • Veelwaterglazen zijnook gemaakt van andere materialen, zoals synthetisch HDPE-plastic, dat is goedgekeurd voor contact met voedingsmiddelen.

 • Een zeer belangrijk onderdeel van het kiezen van een vat is de capaciteit. Een wijnvat van 5 liter is voldoende voor licht gebruik en een wijnvat van 25 liter is voldoende voor matig gebruik. Als dit type drank vaak en in grotere hoeveelheden wordt gebruikt, bijvoorbeeld om te koken of te serveren op feestjes, is een wijnvat van 50 liter een goede keuze.

 • Het is de moeite waard om erop te letten of de kan een schaalverdeling heeft, zodat je precies kunt aflezen hoeveel wijn er nog in de kan zit.

 • De fles moet een handvat hebben, zodat je de wijn gemakkelijk in een karaf of rechtstreeks in een glas kunt schenken. Het handvat moet ergonomisch gevormd zijn zodat het goed in de hand ligt.

 • Alle onderdelen van het wijnvat moeten goed passen - de dikke wanden van het vat en een goed passend handvat hebben invloed op de duurzaamheid van het product.Hoe bewaar je wijn in de keuken?Het goed bewaren van wijn zorgt ervoor dat deze edele drank de volheid van zijn smaak en aroma behoudt. De volgende tips zullen zeker helpen bij het goed bewaren:

 • De beste plek om wijn in de keuken te bewaren is in een kast of plankdie donker, koel en op een constante temperatuur is. Wijn moet worden bewaard tussen 10 en 15 graden Celsius.

 • De wijn moet horizontaal in de fles of het wijnvat worden bewaard. De horizontale positie houdt de kurk constant vochtig en voorkomt uitdroging.

 • Bewaar wijn niet in direct contact met zonlicht, want dit kan leiden tot smaakverlies.

 • Bewaar wijn niet in de buurt van warmteproducerende apparaten zoals een koelkast of oven.

 • Het is een goed idee om de conditie van je wijnglazen regelmatig te controleren. Als je scheurtjes opmerkt, mag je deze drank niet drinken.Bekijk andere producten in ons assortiment:- Karaffen- Glazen- Glazen- Koffiemokken- Broodwinner- Diner servies

Laden...