07.03

Waarom is glas een veelzijdig instrument in elke keuken?

Een glas is een verplicht instrument in elke keuken, dat we vooral associëren met het serveren van drankjes, en dat is ook de functie ervan. Het is echter de moeite waard om erop te wijzen dat het een multifunctioneel glas is, dus als je het goed kiest, is het zeker van onschatbare waarde. Waarom een glas een veelzijdig instrument is in elke keuken, lees je in ons laatste artikel, dus we raden je aan om verder te lezen!

Hoe gebruik je een glas in de keuken?

Het gebruik van glazen in de keuken is enorm - ze zijn een geweldige display voor koude dranken, maar ze zijn ook de moeite waard om op andere manieren te gebruiken:

  • Ze kunnen worden gebruikt om desserts te serveren in plaats van bekers. Dit is vooral praktisch als je niet genoeg ruimte hebt om verschillende soorten servies op te bergen. IJs, fruitdesserts of monoporaties, bijvoorbeeld een Eton mess op basis van slagroom, geplette meringues en geplette aardbeien, kunnen in een glas worden geserveerd.
  • Glazen worden al heel lang door onze moeders en grootmoeders gebruikt als praktische maatbeker - aangezien veel recepten "per glas" worden afgemeten als het gaat om zowel losse producten (suiker, bloem) als vloeibare producten (water, olie, melk). We hebben het natuurlijk over een standaardglas met een inhoud van 250 milliliter.
  • Verschillende soorten glazen zijn ook geschikt voor het bereiden van gerechten op basis van knoedeldeeg. Glazen met een klassieke diameter van ongeveer 6 centimeter zijn ideaal om cirkels uit het deeg te snijden om dumplings te maken. Glazen met een kleinere diameter zijn ideaal om cirkels uit te snijden voor het maken van ravioli voor borsjt op kerstavond.

Het kiezen van het juiste servies is van fundamenteel belang. In het aanbod van de Mondex online shop zijn er glazen met een inhoud van 250 ml, waaronder een set van 6 BLENDED CASUAL schaaltjes, die ideaal zijn voor het bereiden van desserts, dumplings of ravioli en er natuurlijk geweldig uitzien op tafel bij het serveren van drankjes. De aandacht van de consument wordt ook getrokken door het brede assortiment mokken, maar ook door de stijlvolle koffiekopjes, die zeker betrouwbaar zullen blijken in elk huis.

Thermische glazen - een betrouwbaar glas voor veelzijdig gebruik

Naast klassieke glazen zijn thermische glazen ook ideaal voor gebruik in de keuken. Ze hebben dubbele wanden van borosilicaatglas, die gevuld zijn met lucht, en zijn daarom geschikt voor het serveren van elke drank. Ze zijn ideaal voor het serveren van gekoelde dranken - sappen of limonade - omdat de eerder genoemde isolerende laag ze veel langer koud houdt. Dit is elke perfecte oplossing voor het serveren van warme dranken - koffie, thee en kruidenthee. Je zou kunnen denken dat je je handen verbrandt als je zo'n glas vasthoudt. Niets is minder waar! De dubbele wand beschermt je handen tegen verbranding en zorgt er tegelijkertijd voor dat de drank langer warm blijft.

Zie ook de andere artikelen van onze blog:

- Welke glazen voor in de vaatwasser?

- Welk glas voor welke drank?

Onze Producten

Nieuws
|
Bestsellers
|
Promoties
Laden...