Consoles

Filteren op
Price
Manufacturers
Symbol
Stregkode
Materiale
Farve
Længde [cm]
Bredde [cm]
Højde [cm]
Filter

Meubelconsoles - grote functionaliteit en hun verschillende gebruiksmogelijkheden

Een console als meubelstuk is niets anders dan een relatief smalle en hoge tafel zoals een bureau of ladekast, een tafel met een blad en poten, gewoonlijk in een rechthoekige vorm, gemaakt van verschillende materialen, meestal een combinatie van twee. Het lijkt alsof consoles een extra meubelstuk zijn, meer ornamenteel en decoratief. Niets is minder waar, want een meubelconsole is een essentieel element in een goed doordacht en perfect ontworpen interieur. We kunnen een onderscheid maken tussen

- consoles voor de woonkamer - in deze kamer hebben ze een functie, bijvoorbeeld: een uitbreiding van een vensterbank voor een verzameling bloemen, een plek voor familieherinneringen: fotolijstjes, familie memorabilia, of als hoekje om met een laptop te werken - wanneer we geen aparte werkkamer hebben;

- gangconsoles - hier is de functionaliteit echt belangrijk. Het probleem doet zich vaak voor: waar leg je je sleutels, hondenriem, handtas, aktetas enz. neer? De console in de gang is het antwoord op deze vraag. Bovendien is hij door zijn geringe afmetingen (de diepte is ca. 40 cm) zelfs in smalle gangruimtes functioneel. Het speelt ook een decoratieve rol - u kunt de gang verrijken met een bloem in een pot, een vaas, een fotolijstje, een kistje, een klok, een staande lamp, enz.

- Nachtkastjes voor de slaapkamer/het kantoor - in de slaapkamer vervult een console perfect de functie van kaptafel, terwijl het in het kantoor een perfecte plaats is voor een laptop en een werkhoek.

Soorten meubelconsoles. Hoe kiest u een console die bij uw interieurstijl past?

Meubelconsoles bieden een ruime keuze. Een klein meubelstuk, maar zeker veel variaties met de meubelconsole in het interieur. De eerste categorie van de verdeling is het type bouwmateriaal:

- houten consoles - massief hout geschilderd of in zijn natuurlijke vorm - berken, beuken, mahonie, enz. In deze uitvoering zijn consoles meestal klassiek, soms fijn gesneden met sierlijk gesneden poten en laden die onder het blad doorlopen. Houten nachtkastjes hebben ook vaak een vintage, retro stijl.

- Houten nachtkastjes bekleed met schlagmetaal, d.w.z. dunne blaadjes metaal - een echte hit in glamourstijl, voor interieurs in kasteelstijl. Een console geheel bekleed met goud, koper of zilver zal elke aanhanger van interieurs op het niveau van koninklijke kamers bekoren.

- consoles van metaal en hout - een combinatie van twee materialen, warm hout en koel metaal. Dit zijn consoles met een zeer eenvoudig en minimalistisch ontwerp, zwart gepoederde metalen poten plus een dik stuk houten rechthoekig blad.

- Glazen en metalen consoles - ideaal voor moderne of Scandinavische interieurs - meer hierover hieronder.

Loft, industriële, minimalistische en moderne meubelconsoles - perfect in hun eenvoud.

Een meubelconsole voor de ultra-trendy moderne of industriële stijl? Een meubel dat in beide stijlen werkt is bijvoorbeeld: de prachtige rechthoekige SOREN console van MONDEX gemaakt van hoogwaardig verchroomd staal met een blad van gehard glas. Het is een stabiele, stevige en sterke constructie met minimalistische lijnen die hem elegantie geven. De zilveren stalen poten blijven gekruist en de twee glazen oppervlakken: het consoleblad en de voet, maken de console buitengewoon interessant in zijn symmetrie. Bovendien wekt hij de indruk licht en delicaat te zijn en beperkt hij, dankzij deze transparante coating, optisch niet de kleine omvang van het interieur.

Laden...