Kerstaanbieding nu beschikbaar | bekijk meer...

14.09

Welke pannen zijn het waard om in huis te hebben?

Er zijn veel opties om uit te kiezen, dus bekijk ons advies over welke pannen de moeite waard zijn om in huis te hebben. Koekenpannen worden gekenmerkt door hun brede scala aan toepassingen. Je kunt er karbonades in bakken, toastjes in roosteren of lekkere pannenkoeken in bakken. Zelfs één koekenpan van hoge kwaliteit volstaat. Als je daarentegen van pannenkoeken houdt, moet je een speciale pan voor pannenkoeken overwegen. Dergelijke modellen hebben lagere wanden, zijn ondiep en hebben een hoge krasbestendigheid. Dit brengt ons bij ons eerste advies - richt je bij het kiezen van pannen op wat je het liefst kookt.

Hoe kies je een pan?

Vraag je je af hoe je een koekenpan kiest? We raden je aan om een paar basisaspecten in overweging te nemen. Hiertoe behoren

- het type fornuis dat je thuis hebt,

- hoe vaak je de pan zult gebruiken,

- het voedsel dat u wilt bereiden,

- het type coating van de pan en de functionaliteit, duurzaamheid, kleur en esthetiek ervan,

- het materiaal van de pan,

- materiaal en type van de handgreep,

- dikte van de bodem,

- de moeilijkheidsgraad van het onderhoud,

- uw budget.

Door deze vragen te beantwoorden, kun je gemakkelijk beslissen welke koekenpan je thuis nodig hebt. Er is ook niets dat je ervan weerhoudt om meerdere modellen met verschillende eigenschappen aan te schaffen.

Koekenpannen met antiaanbaklaag staan het hoogst aangeschreven. De beste optie zijn die met een driedubbele coating. Waarom? Omdat je kunt bakken zonder vet en zonder dat het voedsel aan de pan blijft plakken. Dit is ongetwijfeld een zeer gezonde manier om gerechten te bereiden. Denk er wel aan dat je bij dit type pan aandacht moet besteden aan het gebruik van het juiste keukengerei, vooral dat voor roerbakken. Dit is belangrijk omdat ze deze uiterst waardevolle coating kunnen beschadigen. In ons assortiment vind je ook dergelijke suggesties voor kookgerei. Een voorbeeld hiervan is de CARROT ILAG 26 cm koekenpan van COOKINI. Het voordeel is dat hij geschikt is voor gebruik op alle fornuizen, inclusief inductiekookplaten.

Aluminium koekenpan - wat zijn de voordelen?

De aluminium koekenpan wordt gekenmerkt door zijn comfortabele lichte gewicht en krasbestendigheid. Hij is ook geschikt voor gebruik op inductiefornuizen. Tot de populairste varianten behoren die met coatings, zoals Teflon. Het is echter goed om in gedachten te houden dat aluminium niet alleen gemakkelijk opwarmt, maar ook warmte afgeeft. Als je van plan bent om het gerecht over een tijdje te serveren en je wilt het graag op temperatuur houden zonder het te verwarmen, overweeg dan een ander model. Ook daarom is het de moeite waard om minstens twee pannen in huis te hebben.

Gietijzeren koekenpan - kwaliteit die langdurig gebruik garandeert

Een gietijzeren koekenpan is veel zwaarder dan een aluminium pan, maar is ook zeer goed bestand tegen beschadiging. Bovendien warmt dit type pan ook op tot de hoogste temperaturen en doet dit gelijkmatig, wat bakken makkelijker maakt. Als je voor een model met een hittebestendige handgreep gaat, kan een gietijzeren pan ook in de oven worden gebruikt. Het is absoluut een robuuste, duurzame en functionele keuze. Hij zal je zeker jarenlang van dienst zijn!

Krasbestendige stalen pannen

Zijn stalen pannen krasbestendig? Ja! Ze zijn duurzaam, gaan lang mee en zijn bovendien volledig veilig voor je gezondheid. In roestvrijstalen pannen kun je zelfs metalen bestek gebruiken. Hier doet zich een ander probleem voor - wat als zo'n model gecoat is? Dan raden we aan om te kiezen voor houten roeraccessoires. Vraag je je af hoe je een roestvrijstalen pan moet onderhouden? We hebben goed nieuws - je kunt het in de vaatwasser wassen, wat een enorm gemak is. In ons assortiment hebben we de OLIVE PFLUON 30 cm COOKINI koekenpan. Dit is een pan met een pfluoncoating, de sterkste kras- en slijtvaste optie. Het kookgerei zelf is geschikt voor gebruik op alle soorten fornuizen, inclusief inductie.

Wat kan nog meer van pas komen?

Laten we tot slot vermelden welke pannen thuis nog meer van pas kunnen komen dan de pannen die we al hebben genoemd. Onder de beschikbare opties vind je stenen en keramische modellen. Frituurpannen - woks - die ideaal zijn voor de Aziatische keuken zijn ook een populaire optie. Veel mensen zullen ook de speciale aanbiedingen voor eieren waarderen. Wat is nog meer de moeite waard?

Aluminium koekenpannen met deksel. Een set kopen - koekenpan + deksel - maakt alles een stuk eenvoudiger. Dan heb je de zekerheid dat alle stukken perfect in elkaar passen en hoef je niet meer op te letten of je wel de juiste accessoires kiest. Afhankelijk van je kookvoorkeuren, die individueel zijn, kun je het juiste kookgerei kiezen. Minstens twee pannen in huis zijn een echte must-have.

Bekijk ook andere producten:

Produkty

Nieuws
Bestsellers
Promoties
Trends
Laden...