23.10

Welke mengkom?

In de meeste huishoudens is de bereiding van zoete snacks een essentieel onderdeel van het dagelijks leven. Het is dan essentieel om een goede mengkom te gebruiken waarin het beslag voor pannenkoeken, biscuit, muffins of slagroom wordt bereid. Bij de keuze van zo'n kom moet je vooral rekening houden met:

  • Het soort materiaal dat gebruikt wordt - in dit opzicht zijn de beste kommen die van roestvrij staal en plastic,die bestand zijn tegen het mengen door metalen mixers op aanzienlijke snelheden.
  • De wanden van de mengkom moeten vrij dik zijn, zodat ze niet beschadigd raken wanneer de ingrediënten worden gemengd.
  • Een zeer belangrijke aankoopfactor is de grootte van dergelijke items. Goede mengkommen moeten een volume hebben van meer dan 2-3 liter, omdat alle ingrediënten dan gemakkelijk gecombineerd kunnen worden. Dit is ook belangrijk omdat bepaalde ingrediënten in volume toenemen. Dit is het geval met room, die tijdens het kloppen in volume verdubbelt. Dit minimaliseert het risico dat de ingrediënten uit de kom lopen.

Hoe mix ik goed in een kom?

Mixen in een kom is niet moeilijk, maar het is de moeite waard om een paar praktische tips te gebruiken die het kook- en bakproces zeker zullen verbeteren:

  • Alle ingrediënten moeten in gelijke hoeveelheden worden afgemeten en op kamertemperatuur zijn. Dit geldt vooral voor boter, die als hij hard is ongeschikt is om te mengen, omdat porties in de mixer schroeven en er klontjes in het deeg ontstaan.
  • We kunnen de zandige ingrediënten, bijvoorbeeld bloem, suiker, bakpoeder, mengen met een mixer, maar op de laagste snelheid, dan zullen de ingrediënten niet op het aanrecht en de muren gaan morsen.
  • Dikkere mengsels moeten op een hogere snelheid worden gemengd, omdat de roerders dan veel meer weerstand moeten overwinnen.
  • Wees voorzichtig bij het opkloppen van room. Het is het beste om het eerst op lage snelheid op te kloppen en het vermogen geleidelijk te verhogen tot het stijver en stugger wordt. Zorg er wel voor dat je de opklopfase van de room goed opvangt, want er kan boter ontstaan als je meer opklopt.
  • Bij het maken van vla wordt in de meeste gevallen eerst de boter en suiker geklopt - voeg dan geleidelijk het mengsel van je keuze, zoals pudding, toe aan de kom zodat alles goed samenkomt tot een gladde pasta.
  • Als je in de kom mixt, is het een goed idee om deze af te dekken met een doek zodat de ingrediënten niet rondom vies worden.

Kies een duurzame mengkom uit de Mondex online shop!

Onze online shop heeft een assortiment producten die het in elk huis goed doen. We raden onder andere roestvrijstalen mengkommen aan met een inhoud van 2 en 3 liter. Ze zijn zeker een functionele en duurzame toevoeging aan elke keuken en zijn uitgerust met een rand voor eenvoudig gebruik tijdens het mixen.

Bekijk de artikelen in ons assortiment en lees andere blogposts:

- Kommen

- Kommen

- Servies

- Metalen broodplanken

- Welke slakommen?

- Soorten keukenkommen - hoe kies je de beste?

Onze Producten

Nieuws
|
Bestsellers
|
Promoties
Laden...