23.10

Hoe maak je een kerstriet in glas?

Glazen kerstdecoraties zijn de perfecte manier om je huis met kerst te versieren. Ze zijn eenvoudig te maken, opvallend en duurzaam. Ze kunnen van verschillende materialen worden gemaakt en op elke gewenste manier worden versierd. Zo kun je origineel en uniek riet maken dat jarenlang in de smaak zal vallen. Je hoeft geen uitmuntende artistieke vaardigheden te hebben om ze te maken, om een effect te bereiken waarmee je de specifieke sfeer kunt creëren waar velen van ons het hele jaar naar uitkijken. Het enige wat je hoeft te doen is de glazen schaal kiezen waarin je geïnteresseerd bent, bij voorkeur transparant, omdat alle elementen dan perfect zichtbaar zijn. De resthangt af van je eigencreativiteit. Kerstballen, kunstsneeuw, kerstfiguurtjes - dit alles is perfect voor het maken van een kerstdecoratie, zoals we later in dit artikel zullen bespreken.

Een overzicht van ideeën voor het maken van een kerstdecoratie van glas

Het maken van kerstdecoraties van glas is een zeer modieuze trend die elk interieur er tegelijkertijd modern en gezellig laat uitzien. Laat je inspireren door een van de onderstaande ideeën om een originele decoratie te maken, perfect voor de feestdagen:

  • Een brede maar lage schaal op een voet is perfect voor het maken van eenkerstkrans, waarinje een kant-en-klare slinger van een kunstkerstboom kunt doen,diequa diameter bij de schaal past. Je kunt hem ook zelf maken van levende twijgen, gevlochten met donkergroen visdraad. Afhankelijk van je voorkeur kun je het geheel ook voorzichtig bestrooien met glitter om het te laten schitteren in het licht. Een dikke maar niet te hoge kaars, bijvoorbeeld in rood, wit of zilver, kan erin worden gezet om een speciale sfeer in de kamer te creëren.
  • Je kunt ook een hogere pot gebruiken, die je van binnen kunt bespuiten met glitterspray of kunstsneeuw. Als je het effect nog leuker wilt maken, is het een goed idee om sterren aan de binnenkant te plakken, die je er na het spuiten af kunt halen en zo een interessant patroon kunt maken. In het midden kan een rendier of kerstmanfiguur worden geplaatst, er kunnen kleine slingers worden toegevoegd en de bovenkant kan worden vastgebonden met dikker touw om het geheel een boho-gevoel te geven.
  • Een van de meest opvallende zijn de kerstdecoraties in aquariumachtig glas. Met behulp van kunstsneeuw besproeien we de bodem en de wanden voorzichtig en plaatsen we de kerstboomfiguurtjes, rendieren en de kerstman met zijn arrenslee erin. Het resultaat lijkt op een kleine maquette die zeker de ogen van je gasten zal trekken.

Waar vind ik alle producten die ik nodig heb om een kerstboomdecor in glas te maken?

Voor het maken van een kerstboom in glas zijn deproducten in de Mondex online shop perfect. Wij raden onder andere indrukwekkende glazen vazen aan in verschillende vormen en capaciteiten, evenals figuurtjes om zulke kleine kunstwerken te versieren.

Bekijk de beschikbare producten en bekijk onze andere blogposts:

- Kerstballen

- Lantaarns

- Kersttafelmatten, onderborden

- Hoe versier je je huis met kerst?

- Welke kerstborden kiezen?

- Welke kerstverlichting kiezen?

Onze Producten

Nieuws
|
Bestsellers
|
Promoties
Laden...