Zelfgemaakte vleeswaren - gerookt vlees, worst en ham worden steeds populairder. Welke worstaccessoires heb je nodig om ze te bereiden? We hebben een gids samengesteld met de beste producten. Veel hangt af van het soort producten dat je wilt maken. Allereerst moet je ingrediënten van goede kwaliteit verzamelen - vlees, kruiden, darmen van de vulling. Daarna kun je op zoek gaan naar de beste accessoires voor vleeswaren. Wat is handig om mee te beginnen?
- slagersmessen,
- een snijplank,
- vleesmolen,
- kookpotten,
- glazen schalen om te pekelen,
- vijzel om kruiden te malen,
- een spiesthermometer,
- worstvuller met uiteinden van 25 mm, 22 mm, 19 mm en 15 mm,
- worstnet en worstvellen,
- keukenweegschaal
- Keukenmaatbeker,
- injectiespuit voor het injecteren van producten.
Welke rookaccessoires zijn onmisbaar?
Zelfgemaakte worstproducten worden meestal gerookt. Het is belangrijk om ook dit proces voor te bereiden. Rookaccessoires kunnen dit toch al tijdrovende proces veel efficiënter maken. Je hebt houtsnippers nodig die als brandstof dienen, thermometers om de temperatuur in de rokerij te controleren en haken waaraan je je vlees kunt ophangen. De thermometers moeten zo gevoelig mogelijk zijn, want in tegenstelling tot wat je misschien denkt, gaat het bij roken niet om maximale hitte. Het belangrijkste aspect is de rook die het vlees 'omringt', die wordt geproduceerd door de verbranding van de houtsnippers. Het is ook een goed idee om je thuisrokerij uit te rusten met een ontvochtiger en het te beschermen met een speciale hoes wanneer het niet in gebruik is.
Wat voor vleeswarenet moet je kiezen?
Een vleeswarennet is een van de essentiële items als het gaat om zelfgemaakte vleesproducten. Het is belangrijk dat het van een betrouwbare bron komt, die garandeert dat het geschikt is voor contact met verschillende soorten voedsel. Een bewijs hiervan zijn de nodige certificeringen die worstproducten ontvangen. Het worstnet moet gemaakt zijn van flexibel maar stevig materiaal, zoals rubber, katoen of polyester. Dergelijke oplossingen werken niet alleen goed voor verschillende vleessoorten, maar ook voor kazen, die ook gerookt kunnen worden. Als je je producten daarentegen een optimale vorm wilt geven, heb je worstgaren nodig.
Welke vleeswarenaccessoires kun je bij ons vinden?
In ons assortiment vind je onmisbare vleeswarenaccessoires voor het bereiden van verschillende soorten producten. Vergeet niet om altijd producten van de hoogste kwaliteit te kiezen, die geschikt zijn voor contact met voedsel en, in het geval van warmtebehandeling, ook voor hogere temperaturen. Dit laatste geldt vooral voor potten, netten en vleeswaren draden, rookhaken.
Als je zelfgemaakte ham bereidt, zul je de roestvrijstalen hamkoker van 1,5 kg die bij ons verkrijgbaar is zeker waarderen. Het extra voordeel is de thermometer, waarmee je de temperatuur nauwkeurig kunt regelen. De ZWIEGER zwarte keukenweegschaal met een nauwkeurigheid van 1 g en tarra komt ook goed van pas. Kijk ook uit naar de vijzel van 15 cm x 15 cm x 7,5 cm, die perfect is voor het malen van kruiden zoals peper, een populair ingrediënt in vleeswaren. Dit zijn slechts enkele van onze suggesties. Als je op zoek bent naar de beste worstaccessoires, raden we je aan om ons hele assortiment te bekijken.
Bekijk ook onze andere producten: